Ingredients
Per a la assa: 1 quilo de Farina - 100 gr de saïm - 1 tassó d’aigua - 1 tassó d’oli d’oliva D.O.
Per al farcit: 1 quilo de pop - 2 manats de grells - 2 grans d’all - 250 gr de pèsols - Sal, pebre bo blanc, pebre bord dolç i coent i oli de Mallorca D.O.
Preparació
Dins un ribell posam el saïm sense fondre, el tassó d’aigua i el d’oli D.O. Amb la calor de les mans, ho fonem, seguidament afegim la farina i ho pastam bé fins que quedi una massa uniforme i el ribell ben net. La deixam reposar 15 min. tapada amb un pedaç.
El farcit es prepara el dia abans. Farem el pop ben net, el tallarem a bocins juntament amb els grells, alls, sal, oli D.O., sal, pebre bo blanc, pebre bord dolç i coent ho mesclarem tot i el deixarem reposar un dia dins la gelera. Els pèsols també els tremparem amb sal, oli D.O. i pebre bo blanc. Elaboram les panades: tendrem el forn calent a uns 160-180º, enfornarem les panades damunt una llauna que hi hagi un paper encerat per evitar que s’aferrin. Passats uns 45 min. ja estaran cuites.