Síguenos F Y T L I T R

«La Festa Pagesa reconeix la tasca de les persones que encara treballen al camp»

La Comissió de Festes de Son Macià ha creat el programa

Un gran equip humà forma la Comissió de Festes, que forma part de l’Associació de Veïns.

|

Son Macià arriba a les seves festes amb ganes i il·lusió. El programa, que va del 3 al 15 d’agost, uneix aspectes molt variats com l'esport, la gastronomia o la cultura per arribar a tots. Les tradicions s'han mantingut per no oblidar les arrels i la cultura pròpies, amb esdeveniments com la Festa Pagesa de diumenge 6 o la gran Fira. La Comissió de Festes és qui ha desenvolupat l´extens programa amb el suport de l´Ajuntament de Manacor. Bel Maria Pascual és la seva presidenta.

-Quins objectius s'han marcat des de l'organització per a aquesta edició?
Hem buscat consolidar els actes més típics, com la Fira o la Festa Pagesa, que reconeix la tasca de moltes persones que segueixen treballant encara al camp.

-Quines serien les novetats principals d'aquesta edició?
Celebrarem la I Milla Macianera i també tindrem la II Fira del vi i de la cervesa, amb molta participació, que va tenir molt èxit l'any passat i que repeteix aquest any.

-S'aprecia el pes de l'esport i la tradició al programa. A què respon això?
Barrejar esport i tradició respon a la intenció de tot l'equip que organitzem les festes de cercar un equilibri entre totes dues coses per consolidar la participació. Volem que tots els col·lectius estiguin representats i alhora destacar les nostres senyes d'identitat, costums i peculiaritats.

-Hi ha actes que ja són molt veterans i que sembla que no hi poden faltar.
Si, principalment les esmentades Festa Pagesa i la Fira, però també el XXIII Campionat Mundial d’Estràngol o l’Homenatge a les persones majors de setanta anys de Son Macià, que tancarà les festes.

-¿Com resumiria l’esperit d’aquestes festes?
Crec que s’expressa molt bé en el lema d’aquesta edició: «Les arrels seran tan profundes com els sentiments».

Diversió per a tothom en clau pagesa

La Festa pagesa se celebrarà el diumenge 6 des de les 18 hores al Sementer. Grans i petits s´ajuntaran per gaudir d´unes hores de diversió molt unida a la terra. Les curses o els jocs en parella seran protagonistes com cada any. La festa posa a prova les habilitats dels participants i la imaginació dels organitzadors per portar alguna sorpresa a una festa molt arrelada.

Lo más visto