Síguenos F Y T L I T R

«La humanitat a una serra que n’és patrimoni»

Toni Solivellas, batle d’Escorca.

|

En aquests temps de pandèmia que hem viscut, confinats, amb restriccions de moviments i amb les limitacions en l’exercici de moltes professions i activitats, el sector cultural ha estat un dels sectors que ha resultat molt afectat.



Aquí, davant les situacions complicades, és quan es donen a conèixer aquelles persones amb uns valors especials, emprenedors, creadors, amb una capacitat de feina i humanitat extraordinàries i que volen aportar a la societat els seus coneixements, la seva obra i la seva disponibilitat per ajudar a millorar la situació malgrat les limitacions.



Una d’aquestes persones que he tingut el plaer de conèixer dins aquest any de la pandèmia és en Joan Bennàssar, escultor pollencí reconegut internacionalment. En el transcurs d’una visita al Santuari de Lluc, en la que es parlava de la possibilitat de col·locar qualque escultura al voltant del Santuari, l’escultor, coneixedor del significat de Lluc pel poble de Mallorca i del costum de peregrinació des de fa segles de pujar a Lluc a peu, va proposar la necessitat de fer alguna cosa més que la simple col·locació d’una estàtua al jardí botànic. L’escultor manifestà el seu interès en aportar a la societat un itinerari cultural, a l’aire lliure, dins un espai natural i així, després d’unes setmanes de converses amb el Prior del Santuari, els batles d’Inca, Selva i Escorca, amb l’empenta de l’artista sorgí el projecte «Camí de Lluc, refugis d’amor i oferiment».



Davant aquest extraordinari projecte que ens plantejà l’escultor, consistent amb una exposició itinerant temporal de l’obra de l’artista als pobles d’Inca, Selva, Caimari i Escorca, dins un itinerari amb segles de tradició com és el camí de Lluc, només podem agrair a Joan Bennàssar la seva passió, dedicació i empenta per acostar, dins aquest espai natural de la Serra de Tramuntana la cultura a la ciutadania, que es podrà gaudir dins aquest any 2021. A més, aquest projecte també coincideix en l’any que es celebra el desè aniversari de la declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat.

Des de l’Ajuntament d’Escorca volem agrair i donar tot el suport a aquesta iniciativa d’apropar la cultura a espais emblemàtics de cada poble. La cultura és un pilar essencial i importantíssim dins la societat del benestar i totes les accions valentes i innovadores que contribueixin, especialment en temps difícils, a posar-la en valor i valorar.-la en la seva justa mesura.
Per tot això, moltes gràcies!

Lo más visto